Blogi

Ihana Juhannus – satoi tai paistoi!

21.06.2017 Outi Ylönen

Juhannus stressi saattaa iskeä jo säätiedotuksista muutamaa viikkoa ennen h-hetkeä. Sataako, paistaako aurinko tai onko liian kuiva ympäristö kokon sytytykseen (ei ole tainnut olla ongelma moneen vuoteen). Sade pilaa monen mielestä koko juhannuksen, mutta sen ei tarvitse. Miksi olemme aikojen saatossa luoneet juhannuksen ympärille suuria odotuksia ja paineita. Mitä jos vaan ajattelisimme juhannuksen tavallisena viikonloppuna, jolloin me saamme hyvän syyn kutsua ystävät ja perheen koolle sekä nauttia hyvästä ruuasta.

kotisiivous.juhannus.ruoka.

Juhannus - Ihana tekosyy syödä hyvin ja paljon

Päästäänkin tärkeään asiaan juhannuksessa eli herkulliseen ruokaan, mutta sehän tarkoittaa kokkaus aineksien ostamista kammottavan ruuhkaisesta kaupasta. Ostoksia ei kannata tehdä liian aikaisin, jotta ainekset ovat mahdollisimman tuoreita valmistus hetkellä, mutta ei myöskään kannata jättää viime tippaan kun kaupan hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Muutkin juhannusjuhlijat päättävät usein tehdä ostoksensa samaan aikaan, joten voit muuttaa vain asennoitumistasi tilanteeseen. Kun olet kaupassa niin ota rennosti, hengittele rauhassa ja sulje stressin aiheuttajat ulkopuolelle. Kiire saattaa olla mökille tai toiseen kaupunkiin, mutta et nauti olostasi jos pilaat fiiliksesi jo ennen määränpäähän saapumistasi.

Ruuhkaa ruuhkan perään

Matkalla on myös ruuhkaa, joten aloita juhannuksen vietto jo autossa. Tee itsellesi Spotify tai muu kesäinen soittolista jota voitte kuunnella koko automatkan. Varaa myös matkalle evästä ja matkajuomista, jotta energiatasot pysyvät yllä ja fiilis katossa. Määränpää täältä tullaan!

Vinkki! Aikaisempina vuosina menoliikenne on käynnistynyt aattoa edeltävänä päivänä eli torstaina puolilta päivin. Varsinkin kello 14-21 tiet voivat olla aika tukossa. Menoliikenteen toinen ruuhka-aalto on ollut aattona kello 9-14 välillä.

iikenneruuhka.helsinki.moppi.siivous.
juhannus.kokko.vinkit.siivous

Sadepäivä?

Jos se sadepäivä sattuu kohdalle, niin kun monesti viime vuosina on sattunut – Juhannus on muutakin kuin aurinkoinen ilma. Sauno, ui järvessä tai meressä, kuuntele sateenropinaa tai lue vaikka kirjaa. Jos seurueesi on isompi niin varaa mukaan kivoja lautapelejä (Alias, Trivial pursuit, Rummikub..), pelikortit tai leffoja. Sadepäiväkin voi olla mukava kun elää hetkessä ja nauttii ympärillä olevista asioista. Ei oteta paineita juhannuksesta – Ollaan vaan ja tehdään asioita mitkä tekee meidät onnelliseksi!

Kotiin ja arkeen paluun tulisi olla myös helppoa, joten jos tarvitset apua kodin siivouksessa niin me olemme nopeasti paikalla. Siivouksen voit tilata kotoa, mökiltä tai veneeltä käsin kätevän varausjärjestelmämme kautta.

Ihanaa Juhannusta – Satoi tai Paistoi!