5 Vinkkiä onnistuneeseen ystävänpäivään

06.02.2018 Outi Ylönen

Ystävänpäivä muistuttaa meitä kiinnittämään huomiota rakkaisiin ihmisiin. Pysähdy hetkeksi paikallesi, vietä laatuaikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja osoita miten paljon he sinulle merkitsevät. Mikä sen parempi päivä kun ystävänpäivä vaalia ystäviä ja rakkautta. Mopin ystävänpäivä vinkeillä vältät suorituspaineet ja mahdolliset lemmen karikot.

luottamus.siivouspalvelu.luotettava.kotisiivous

1. Katkaise arki

Ystävänpäivä osuu tänä vuonna keskiviikolle joten, aamiainen sänkyyn tai rauhallinen aamu yhdessä voi jäädä monella haaveeksi. Ystävänpäivää ei kannata kuitenkaan ohittaa, koska se voi olla todella tärkeä asia toiselle ja unohtaminen aiheuttaa pettymyksiä. Ystävänpäivä ei vaadi mitään ihmetekoja, vaan arjen katkaisun. Yllätä rakkaasi työpäivän päätteeksi esimerkiksi puhtaalla kodilla ja romanttisella tunnelmalla. Puhdas ja siisti koti luo rentouttavan ympäristön ja voitte keskittyä vain toisiinne.

2. Ravintola vai illallinen kotona?

Moni hemmottelee itseään ja rakastaan hyvällä ruualla. Jos olette käyneet viime aikoina ravintolassa, niin kokkaile tällä kertaa itse tai tilaa noutoruokaa kotiin. Valmista rakkaasi lempiruokaa, sytytä muutama kynttilä ja avaa pullo hyvää viiniä. Mikä sen ihanampaa kun raskaan työpäivän jälkeen rentoutua hyvän ruuan ja seuran parissa kotona. Jos mieli tekee ravintolaan niin pöytä kannattaa ravintolasta varata etukäteen, sillä ystävänpäivä saa yleensä varsinkin pariskunnat liikkeelle.

3. Tietääkö lemmettysi Valentinen tarinan?

Jos vietätte iltaa ruuan parissa niin Valentinen tarinan kertominen tekee vaikutuksen lemmettyysi sekä luo romanttisen tunnelman teidän välille. Tarinat ovat aina mielenkiintoisia ja kiehtovia.

Valentinen tarina: Tarinan mukaan 200-luvulla naimisissa olevia miehiä pidettiin huonoina sotilaina, koska heidän ajateltiin taisteluissakin ajattelevan perheensä hyvinvointia. Varsinkin nuoret sotilaat joutuivat menemään salaa avioon, jotta he eivät menettäisi mainettaan urheina sotilaina. Piispa Valentinius suostui vihkijäksi, jonka vuoksi keisari tuomitsi hänet marttyyrikuolemaan 14.2 vuonna 269. Päivä 14.2 omistettiin Valentiniukselle vuonna 350, jolloin pyhästä Valentinuksesta tuli rakastavaisten ja kihlautuneiden suojelija ja onnellisen avioliiton takaaja.

siivouspalvelu.kotisiivous.helsinki.espoo.vantaa.tampere.turku.lahti.oulu

4. Lahja, jossa on ajatusta

Jos haluat muistaa lemmettyäsi lahjalla niin sen ei tarvitse olla kallista materiaa. Henkilökohtainen lahja, jossa on ajatusta on usein merkityksellisempi. Osta viiniä ja suklaata, jotka nautitte yhdessä ystävänpäivän iltana tai anna hänelle lahjakortti sinun toteuttamaan hierontaan. Hieronta-lahjakortin voi lunastaa vaikka samana iltana. 😉

Eliittikumppanin tutkimuksen mukaan 40% mies vastaajista halusi jotain ajatuksen kanssa tehtyä tai ei halunnut lahjoja lainkaan ystävänpäivänä. Naisten ykkössuosikki tutkimuksen mukaan olivat kukat (43%) ja jotain ajatuksen kanssa tehtyä (18%).

Naisten toivelahjat:

 • Kukkia 43 %
 • Viiniä ja suklaata 14 %
 • Lahjakortti 5 %
 • Hajusteita 1 %
 • Koruja 5 %
 • Jotain ajatuksen kanssa itsetehtyä 18 %
 • En mitään 14 %


Miesten toivelahjat:

 • Kukkia 2 %
 • Viiniä ja suklaata 10 %
 • Lahjakortti 7 %
 • Hajusteita 1 %
 • Jotain ajatuksen kanssa itsetehtyä 40 %
 • En mitään 40 %

5. Aktiivinen ystävänpäivä?

Paras ystävänpäivä on sellainen mistä nauttii kumpikin osapuoli. Kokeilkaa yhdessä uutta urheilulajia tai harrastusta. Oletteko kokeilleet joogaa, seinäkiipeilyä tai vaikka trampoliinipuistoa? Milloin viimeksi kävitte keilaamassa? Ystävänpäivää ei kannata kuitenkaan pilata kiireellä tai liialla yrittämisellä. Huomion antaminen omalla tavallasi viestittää rakkaallesi, että olet kiinnostunut hänestä ilman turhia taikatemppuja. Yhdessä olo ja hetkestä nauttiminen on tärkeintä.

#ystävänpäivä #puhdaskoti #siivouspalvelu #kotisiivous #siivous #tunnelmaakotiin