Viekö kodin siivous sinultakin 53 tuntia kuukaudessa?

24.01.2018 Outi Ylönen

Oletko kiinnittänyt huomiota, paljonko kodin siivous vie sinulta aikaa? Mieti niitä kodin osa-alueita, jotka siivoat päivittäin, viikottain tai kuukausittain.

Testasimme muutaman viikon ajan että miten kauan yhdeltä henkilöltä (ei siivooja, asunnon omistaja) kuluu aikaa kahden huoneen, kylpyhuoneen ja keittiön siivoamiseen ja yleisen siisteyden ylläpitämiseen kahden hengen taloudessa.

kotisiivous.siivouspalvelu.blogi.helsinki.vantaa.turku.tampere.lahti.oulu.espoo.

Keittiön siivous 45min/pvä, 5h 15min viikossa.

Siivoatko keittiön päivittäin? Currys PC World tutkimuksen (2016) mukaan, käytämme eniten aikaa keittiön puhdistamiseen. Monessa kotitaloudessa keittiö on kodin sydän. Syömme aamupalaa, kokkaamme ruokia sekä vietämme aikaa ruuasta nautiskellen. Murua ja ruokaa tippuu lattioille ja leviää tasoille sekä pinnoille, kokkauksessa syntyy roiskeita uuniin ja hellalle. Rättiä saa heiluttaa monta kertaa päivässä, joka ruuan jälkeen. Käytettyjä astioita täytetään astianpesukoneeseen tai tiskataan käsin sekä puhtaita järjestellään kaappeihin. Testissä kului 45min päivässä keittiön perus siisteyden ylläpitoon.

Pyykkäys, 2 krt viikossa, 4 tuntia.

Pyykkäsimme yhden koneellisen kaksi kertaa viikossa, tämä toki ei ole riittävä määrä esim. lapsiperheille. Pyykkien keräys eri puolelta huoneistoa, koneeseen lajittelu sekä pesuaineiden annostelu vei 0,5h. Me yritimme olla nopeita myös pyykkien ripustamisesssa kuivumaan, mutta silti se vei yhdeltä henkilöltä 0,5h. Jos olet yhtä järjestelmällinen kuin meidän testihenkilö niin viikkaus on se kaikista hitain osa pyykkäys-projektia. Etsit sukille oikeat parit, taittelet paidat nätteihin pinoihin ja alusvaatteet omiin koreihinsa. Pyykkien lajittelussa vierähti 30min, mutta ei riitä että pyykit vain lajittelee nätteihin pinoihin vaan, ne on hyvä myös laittaa kaappeihin paikoilleen (30min). Voimme todeta että yksi pyykkäys kerta vie vähintään 2h eli 4 tuntia viikossa.

siivous.siivouspalvelut.siivouspalveluja.kotisiivous.espoo.helsinki.vantaa.esoo.tampere.turku.oulu.lahti.

Viikottainen perussiivous

Olemme tottuneet tekemään perussiivouksen säännöllisesti kerran viikossa tai kahden viikon välein. Silloin tällöin kodin siivous siirtyy eteenpäin, kun eteen tulee muuta tärkeämpää tai mielenkiintoisempaa tekemistä. Currys PC World –tutkimuksen mukaan 25% ihmisistä siivoaa olohuoneen säännöllisesti ja vain 4% vastaajista kertoo puhdistavansa makuuhuoneen säännöllisesti. Vietämme suurimman osan ajasta makuuhuoneessa, joten terveyden näkökulmasta luku on hieman huolestuttava. Mitä sinun perussiivoukseen kuuluu?

Perussiivous kerran viikossa, 4h.

Perussiivous on usein kodin siisteyttä ylläpitävä siivous eikä niinkään keskitytä kodin syväpuhdistamiseen. Ennen imurin ja moppien kaivamista kaapeista, järjestellään tavarat paikoilleen. Riippuen kodin siisteydestä, järjestyksestä ja tavaran määrästä, siihen saattaa kulua aikaa enemmänkin. Meidän testihenkilöllä tavaroiden järjestämiseen meni 45min omassa kodissaan. Kun tavarat ovat siististi paikoillaan, niin sen jälkeen pyyhitään pölyt tasoilta ja muilta pinnoilta, imuroidaan ja pestään lattiat huoneista. Olohuoneen, makuuhuoneen ja keittiön perussiivoukseen testissä kului aikaa 2,5 tuntia. Sitten vielä lopuksi oli tehtävänä vessan siivous eli pesuaineiden levitys wc- pönttöön, lavuaariin sekä muille tasopinnoille, tahrojen pyyhkiminen, hanojen ja peilien pyyhintä ja kiillotus, sekä pöntön puhdistus sekä lopuksi koko kylpyhuoneeseen suihkutus. Yhdeltä henkilöltä tähän kului aikaa 45min.

blogi.kotisiivous.helsinki.siiovus.kotiin.tampere.turku.vantaa.oulu.siivooja.
siivous.siivooja.siivouspalvelu.helsinki.oulu.tampere.espoo.turku.

Syväsiivous, kerran kuukaudessa?

Kysyimme testihenkilöltä että kuinka usein hän pesee suihkuseinän, kylpyhuoneen laatat, pyyhkii ovenkahvat tai peilipinnat koko asunnosta. Hän ei muistanut ajankohtaa, milloin oli viimeksi tehnyt kyseiset kodin tehtävät. Kuullostaako tutulta? Keittiön kaappien pinnat olisi myös hyvä pestä vähintään kerran kuukaudessa, jotta lika ei pääse pinttymään. Testihenkilö huolehtii mm. uunin, mikroaaltouunin ja jääkaapin pesusta noin. 3 kk välein, kun alkaa tuntumaan siltä, että ne ovat likaiset. Älä unohda ikkunoiden pesua 😉

Testaa, kuinka monta tuntia kulutat viikossa siivoamiseen?

Työssä käyvä henkilö, joka on perus siisti, käytti testissämme 13.25 tuntia viikossa kodin siivoamiseen ja siisteyden ylläpitämiseen. Tästä voimme päätellä että kuukausitasolla se veisi 53 tuntia ja vuodessa 363 tuntia kyseisen henkilön ajasta.

#kotisiivous #siivouspalvelu #siivous #puhdaskotiparempimieli