Halloween – 5 vinkkiä onnistuneisiin juhliin

24.10.2017 Outi Ylönen

Halloween on loppusyksyn hurjin ja hauskin juhla. Pukeudu vamppyyriksi tai pelottavaksi pelleksi, valmista myrkynvihreä booli pöytään ja asettele hämähäkin seitit ikkunaan. Katso alta viisi vinkkiä onnistuneiden Halloween bileiden järjestämiseen. Näiden bileiden kohdalla – melkein kaikki pelottava on sallittua 😉

1. Porrasta ruokien ja herkkujen valmistusta

Syötävät ja juotavat ovat todella olennainen osa aikuisten Halloween bileitä. Voit porrastaa valmisteluja useammalle päivälle mm. pakastamalla valmiit suolaiset herkut. Helppoja suolaisia herkkuruokia ovat mm. piiraat, nakkipiilot, pizzat (katso: pizza-pääkallo), cocktailpiirakat ja suolaiset muffinsit. Teemaan sopii myös kurpitsakeitto joka on helppo valmistaa ja tarjoilla esim. itse tehdyn leivän kanssa.

Vinkki! Paahda camembert tai brie juustokiekkoa uunissa noin 5-10minuuttia ennen tarjoilua. Laita päälle manteleita, pähkinöitä ja juoksevaa hunajaa. Kruunaa juusto punaisilla granaattiomenan siemenillä. Tee vaikutus vieraisiin tällä juustopöydällä.

Halloween.kattaus.vinkit.ideat.siivous.siivouspalvelu.kotisiivous.helsinki.tampere.turku.

(Photo: Halfbaked Harvest)

Halloween.party.helsinki.espoo.vantaa.turku.tampere.siivous.koti.kotisiivous.
halloween.pöytäkoristeet.vinkit.juhlaan.vinkit.arkeen.kotisiivous.siivouspalvelu.siivous.

2. Kammottava kattaus

Keskity Halloween-tarjottavien esillelaitossa ja koristeluissa teemaväreihin kuten mustaan, oranssiin, punaiseen ja violettiin. Tarjottavat saat värjättyä teemaan sopivaksi elintarvikeväreillä tai eri marjojen mehuilla (mustikka, punajuuri, porkkana jne). Muffinssit, cupcaket ja kakut voit kuorruttaa oranssiksi tai violetiksi värjätyllä kuorrutteella ja mustilla lakuilla (hämähäkki?) tai kaupasta löytyvillä Halloween aiheisilla karkeilla.

Tee pöytään hämähäkin seittejä harmaasta ja valkoisen sävyisistä villalangoista ja vanusta. Vanhan kankaan palasta tai lakanasta voit värjätä tumman pöytäliinan kangasväreillä. Lisää pöytään muovisia hämähäkkejä ja käärmeitä. Kuminen käärme näyttää kammottavan hauskalta boolikulhon pohjalla. Lisää pieniä muovisia leikkihämähäkkejä jääpalamuotteihin, niin saat säväyksen drinkkeihin. Käytä kattauksessa ja esillelaitossa tummia tai läpinäkyviä astioita.

3. Karmivat koristelut

Karmiva tunnelman tärkein elementti on himmeä valaistus. Laita verhot kiinni ja kirkkaimmat lamput pois päältä sekä valaise tila kynttilöillä tai turvallisemmilla ledkynttilöillä. Mustasta kartongista voit leikata lepakoita tai hämähäkkejä, jotka voit ripustaa siimalla roikkumaan katosta, lampuista tai oven kahvoista.

Vinkki! Kaiverra kurpitsasta lyhty ja käytä “sisälmykset” kurpitsakeiton valmistukseen. Kun valitset kurpitsaa niin osta mahdollisimman pyöreä ja suuri yksilö. Tarvitset terävän veitsen, lusikan tai jäätelöpallokauhan. Kurpitsa on suhteellisen ontto sisältä, joten koverrus ei ole kovin työlästä. Kurpitsa ei säily kauaa leikattuna, joten sen tekeminen kannattaa ajoittaa lähelle itse juhlaa. Tarkat ohjeet kurpitsalyhdyn tekemiseen.

Halloween.kurpitsa.party.ideat.helsinki.espoo.vantaa.turku.tampere.siivous.koti.kotisiivous.
Halloween.perhe.juhla.helsinki.tampere.turku.lahti.oulu.siivouspalvelu.kotiin.siivous.kotisiivous.
Halloween.selfie.juhlat.tekemistä.vinkit.hauskaa.siivous.kotisiivous.siivooja.helsinki.tampere.turku.espoo.vantaa.

4. Halloween hauskaa

Pystyt luomaan lisää pelottavaa tunnelmaa musiikin avulla. Spotifysta löytyy mm. Halloween playlist, jossa on Michael Jaksonin, Ozzy Osbornen ja Will Smithin sekä muiden tunnettujen artistejen bilehittejä teemaan liittyen. Halloween on aika leikkimielinen juhla, joten keksi muutama ohjelmakohokohta, jolla nostatat tunnelmaa. Se voi olla vaikkapa juhlien karmeimman asun valinta tai pelkokerroin, jossa maistellaan karmean makuisia ja outoja ruokia.

5. Halloween pukeutumiskriisi?

Kun kaikki muu on hoidettu niin lopuksi voit keskittyä omaan asuusi. Halloweenina kekseliäisyys ratkaisee enemmän kuin se, miten paljon pystyt panostamaan rahallisesti asuusi. Esimerkiksi tappajapellen, vampyyrin tai zombin asun voit helposti koota omasta, ystävän tai puolison vaatekaapista.  Tarvitset vain mielikuvitusta ja meikki/maski hoitaa loput. Alla muutama opastusvideo helppoon Halloween meikin tekemiseen. Pelottavan oikean näköisiä maskeerauksia…

Unohtuiko siivous?

Jotta tähän kaikkeen sinulla on aikaa ja pystyt nauttimaan illasta stressittömästi, niin siivouksen ulkoistaminen on kaikista helpoin apu juhlien järjestämisessä. Moppi.com kodin siivouksen pystyt tilaamaan lyhyellä varoitusajalla suoraan netissä olevasta varausjärjestelmästä. Myöskin siivous tulee tarpeeseen juhlien jälkeen – Mopin kotisiivous on hätätilanteita varten 🙂

#kotisiivous #siivous #siivouspalvelu #siivouspalvelut #helsinki #tampere #turku #espoo #vantaa #lahti #oulu #puhdaskotiparempimieli #halloweenjuhlat #bileet