Nauti kesälomastasi – vinkit rentoutumiseen!

04.07.2017 Outi Ylönen

Hyvällä omallatunnolla

Anna itsellesi lupa nauttia lomapäivistä ja kiireettömyydestä. Nopea tahti töissä ja kiire arjessa saattaa usein jäädä päälle myös loman ajaksi. Stressiä saattaa aiheuttaa lomalle jääminen ja sen mukana luodut must do-listat sekä ajatukset työhön palaamisesta. Olemme koonneet vinkkejä kuinka päästää irti työstä ja nautit lomastasi hyvällä omallatunnolla.

siivouspalvelu.kotisiivous.kesäloma.kodin.siivous.ikkunoiden.pesu.ikkunanpesu.saunan.pesu.

Kesäloma on panostus hyvinvointiin

Työterveyspsykologi Päivi Rummukainen Caritas Lääkäritalon kirjoituksessa mainitsee että, loman aikana on tarkoitus palautua töistä, unohtaa velvollisuudet hetkeksi ja tehdä asioita, jotka ovat mielekkäitä itselle. Hänen mukaansa mielekkään tekemisen avulla luot tasapainoa työn, loman ja vapaa-ajan välille. “Myös kotihommia voi lykätä mielekkäämmän tekemisen tieltä, eikä tarvitse ajatella niin, että mukava tekeminen pitäisi ansaita”. Päivi painottaa että, lomasta on tutkimusten mukaan hyötyä terveydelle. Loman ja palautumisen onnistuminen tukevat toimintakykyä ja hyvinvointia.

Aikatauluton?

Jätä lomasuunnitelmiin joustovaraa ja luppoaikaa, suorittaminen ja aikataulut siis sikseen. Kesälomalla saat luvan nauttia päivistä, joita ei ole määritelty taskeilla tai minuuttiaikatauluilla. Laita työmeiliisi automaattinen vastaus, tai jos toimenkuvasi vaatii niin määritä rajasi etukäteen että kuinka useasti katsot mailiasi ja pidä siitä sitten kiinni. Ei kannata myöskään muiden ihmisten antaa aikatauluttaa lomaasi puolestasi, koska täysin valmiiksi suunniteltu loma väsyttää entisestään. Kysy itseltäsi että mihin lomalla on kiire?

Loma lomana

Aloita lomasi niin että se tuntuu lomalle, ei arjesta rästiin jääneillä tehtävillä ja projekteilla. Mielekäs tekeminen, jota harrastat vain vapaa-ajallasi tai joka muistuttaa sinua vapaa-ajastasi saa sinut nollaamaan ajatukset, rentoutumaan ja oikeaan lomatunnelmaan. Kesäloma on myös hyvää aikaa aloittaa tai kokeilla uusia harrastuksia, koska sinulla on aikaa ja energiaa. Mikäli innostuit, voit tuoda uusia innostavia harrastuksia osaksi arkeasi.

kotisiivous.siivouspalvelu.vapaa-aika.siivous.helsinki.turku.tampere.espoo.vantaa.porvoo.Siivous.koti.
koira.eläinrakas.siivouspalvelu.siivous.kotisiivous.ikkunoiden.pesu.saunan.pesu.jääkaapin.pesu.uunin.pesu.siivouspalvelut.

Helpompi arkeen paluu

Valmistaudu töihin paluuseen jo ennen lomalle jäämistä, jos se vain on mahdollista. Luo lomalta paluu to-do lista, tee tarvittavat kalenterimerkinnät ja jätä nämä odottaamaan kirjaimellisesti työpisteellesi. On helpottavaa kun tiedät mistä aloitat ja mihin tarttua kun palaat töihin. Näin sinun ei tarvitse tuhlata lomasi viimeisiä päiviä töiden miettimiseen. Olet ansainnut lomasi, rentoudu ja ota siitä kaikki irti omalla tavallasi.

Kotiin ja arkeen paluun tulisi olla myös helppoa, joten jos tarvitset apua kodin siivouksessa niin me olemme nopeasti paikalla. Siivouksen voit tilata kotoa, mökiltä tai veneeltä käsin kätevän Moppi.com varausjärjestelmän kautta.

Vinkki kotiin! Kesälomalle lähdettäessä saatetaan naapurin kanssa sopia kukkien kastelusta, postilaatikon tyhjennyksestä tai nurmikon leikkaamisesta. Yksi asia jää usein unholaan, nimittäin viemärien vesilukkojen kastelu. Muiden kodin hoidon tehtävien yhteydessä, kannattaa laskea vettä viemäriin ja voit välttää ikävän viemärihajun leviämisen asuntoon.
Mukavampi palata hyvän tuoksuiseen kotiin 🙂

#kotisiivous #puhdaskotiparempimieli #siivouspalvelut #siivous #siivooja